Konor och bollar på snöre

Återigen så har jag varit lite lat och inte orkat träna något nämvärt med min hund. Såklart tränar vi ju alltid lite till vardags på promenaderna men utöver det har inte mycket blivit gjort.
Igår var det dock så fint väder på kvällningen så jag beslöt mig för att plocka ut rallykonerna igen. Vi tog en kortis i skogen en kvart ungefär och sedan fick Saphira ligga plats medan jag ställde ut konorna. Hon var supersöt och låg med full fokus på mig och bara väntade på att få kasta sig ur startgroparna.
Med tanke på hur exalterad hon var förra gången vi skulle köra lite så valde jag att bara visa henne leksaken och sedan lägga den i slutet av banan och köra med godis längs vägen fram. Jag tog också varje kon för sig till en början och i ett lugnt och sansat tempo. Hon tyckte det var vrålkul och gick sådan bra fot så den hade passat på vilken lydnadsbana som helst=)
Tyvärr är det ju jag som nu inte vet riktigt hur jag skall höja ribban utan kör ju på på samma sätt som hela tiden, alltså med godis vid varje moment och massor av beröm ungefär vart tredje steg. Kanske jag skall försöka utesluta godis varannan kona nästa gång jag kör och bara berömma med rösten? Tips och förslag mottages tacksamt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0