Val 2010 och vårtsvin

Sitter varje kväll och följer Ekdahl & co på tv och lyssnar till våra ministrar och partiledare. Även om jag inser att just vallöften och valcirkus är ett spel för gallerierna så vet man ju om att det finns idiologier bakom alla dessa löften. Och det är nu jag slutar förstå...
Jag kan inte för mitt liv förstå att det går så bra för alliansen. Jo, om hela Sverige befolkats av egoister, småföretagare och miljonärer. Men så är väl ändå inte fallet?
Är det så att folk går på "det enda arbetarpartiet"-sloganen? De borgerliga partierna är till för de rika i samhället, när skall folk börja förstå detta?
Inte en enda gång svarar de på HUR en skattesänkning för dem som redan har välbetalda arbeten skall generera fler jobb, tryggare arbetsmarknad, bättre skola osv. Varifrån tror de att pengarna skall komma när man sänkt skatten? Naturligtvis är det någon som får betala och det är den lilla människan, den somk inte haft eget driv nog att kämpa sig upp mot toppen, viljan nog att komma tillbaka från en sjukskrivning osv osv.
Det finns så oändligt många fler exempel att ta upp men så gott om tid har jag inte idag. Nej, jag hoppas bara att svenska folket tar sitt förnuft till fånga och röstar röd-grönt!
Nu lämnar jag politiken för en stund och lägger in en liten rad om vårt vårtsvin aka Saphira. I somras fick hon några plitliknande saker bakom ena örat men eftersom jag fått uppfattningen att veterinärer ofta skickar hem en med uppmaningen "kom tillbaka om det blir värre" beslutade jag mig för att ge mig själv den repliken och spara X antal hundralappar. Nå, nu är det då värre. Den ena vårtan börjar nå storleken av en liten ärta och det har kommit en bakom andra örat och en på mulen, dessutom börjar den största bli lite svart på kanten. Det var alltså dags att boka tid hos veterinär speciellt eftersom de sitter på ett relativt utsatt ställe också där koppel dras av och på hela tiden. Nu har vi en tid hos hudspecialist Ingrid direkt efter vår virologi-tenta på måndag. En tenta som det för övrigt är på tiden att jag börjar läsa till så nu säger jag tack och hej för den här gången och åker hem till Nina för lite plugg =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0