Är något så inihelvete upprörd!

Hämtade ut min tenta igår. Detta var upprörande eftersom man rättat helt uppåt väggarna.

Pratade med tentautlämnartanten och hon konstaterade att många kuggat (50%) varpå jag replikerade att det kanske kan vara en indikation till kursledningen. Svaret jag fick var "eller till studenterna". Detta var upprörande då jag inte gillar dryghet.

Men idag så var då fan måttet rågat! Vår kursrepresentant hade sammanställt alla våra åsikter kring tentamen och kursen och mailat till kursledningen. Svaret vi fick hade en enda innebörd: Studenterna har pluggat för lite och vi lärare har inte gjort något fel/annorlunda jämfört med tidigare år! Punkt. Basta liksom. Detta var jävligt upprörande med tanke på att veterinärprogrammet tillhör ett av de tuffare som finns, elever här är kända för att vara extremt motiverade och tåliga vad gäller att behandlas respektlöst (läs: köras över totalt) av den "överhet" som lärare utgör. Man pluggar sig blå, ställer inga som helst krav utan bara nickar och säger ja och amen.
Att 50 procent av studenterna kuggar en tenta är extremt ovanligt och att dessutom flertalet av dem som klarat vissa delar gjort det med mycket liten marginal är ju bara ytterligare ett tecken på att man misslyckats med att peka ut för oss vad som är relevant att lära sig.

Men i stället för att ta till sig kritiken och svara att man kanske borde titta över tentan inför nästa år, titta över årets rättning eller kanske fundera på upplägget av föreläsningar får vi alltså svaret att vi läst för dåligt. Sådär bara. Inte ett enda ord om att de kanske skulle slänga ett öga på det. Näpp. Såga vid fotknölarna.

De svaren som vissa föreläsare gett var rent löjliga: "Paraquat togs upp utförligt på årets föreläsning såsom det har blivit gjort under många år och det är ett exempel på en viktig princip för toxiska skador i lungan"
Om så är fallet så är det ju högst anmärkningsvärt att knappt en käft av oss hört talas om Paraquat eller begripit att det var det hon talade om.

Måste vara underbart att vara föreläsare på SLU och slippa ta ansvar för någonting. Skyll på de lata studenterna bara så löser sig allt.
Fan, det kanske är det som kännetecknar 20,0-studenter - en extrem lathet inför en av de viktigaste tentorna i vår utbildning?!

Nåväl, jag blev lite upprörd:







Kommentarer
Postat av: Anna G (QS)

Mitt i prick! Heja Marie!

2011-12-14 @ 22:38:42
Postat av: Marie

Vi får väl se om de bemödar sig med att knåpa ihop ett svar också. Hade ju vart kul.

2011-12-16 @ 10:54:22
URL: http://saffeochjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0