Mörkrädd...men ser ändå ett ljus.

Tänkte skriva ett inlägg om facket och satt och kollade efter bilder från Bamse faktiskt för att illustrera det. (Bamse är för övrigt en mycket pedagogisk och fin tidning även om jag kanske uppskattar det mer idag än vad jag gjorde som barn då Kalle var favoriten.)

I mitt letande dök det upp en bild från serien "Kalle Svartskalle" (Bamse nr 7–8/1980) och jag kommer mycket väl ihåg just den serien. Det handlar om en liten igelkott som har svarta taggar på huvudet i stället för, som alla de andra, ljusbruna och hur han blir retad och utstött av de andra igelkottarna. Naturligtvis slutar den lyckligt som det alltid gör i Bamse och Kalle får många många nya vänner. Tyvärr slutar det inte slltid så lyckligt i verkliga livet (kanske borde Bamse också informera om det förresten...) utan många hamnar i ett utanförskap som är omöjligt att ta sig från.


Det som skrämmer mig är att om man sedan googlar vidare på just "Bamse + Kalle Svartskalle" så kommer man hamna på sidor som är så mörka så man tror inte det är på riktigt. Finns det svenskar som är så oupplysta att de tror att alla våra samhälleliga problem skulle lösas om man skickade hem alla "invandrare"? Människor som är så inskränkta att de tror att de asylsökande vi låter stanna i Sverige är roten till att infödda svenskar inte får jobb?

Saker som står att läsa är bla:
" Jag skulle gärna läsa en ny Bamse-serie där han tar dessa små asylturister i öronen och sätter dem på ett plan hem igen."
"Vår värld ser ut som den gör mycket på grund av att ytterligheter och abnorma beteenden hyllas och tillåts frodas."

Många är de kommentarer
om att invandrare tar jobb ifrån svenskar, att invandrare uppbär socialbidrag vilket tar skattepengar från svenskar och i de tonerna fortsätter det.

Vad många inte verkar inse är just det faktum att det samhälle vi lever i både gynnas av en viss arbetslöshet och är orsaken till den samma. Det är inte invandringens fel att arbetslösheten nu uppgår till 6,9% (oktober 2011) utan det är naturligtvis ett resultat av en ökad effektivisering på arbetsmarknaden och också ett instrument för våra arbetsgivare att kunna ta sig friheten försämra villkoren för arbetarna som grupp. När det fanns gott om arbete vågade man i större utsträckning ställa krav, idag är det många som inte vågar stå upp för sina rättigheter av rädsla för att bli av med jobbet. Utanför dörren står ju ändå någon annan och väntar med mössan i hand på att få jobb. (Gå med i facket. Utan fackförbund ingen möjlighet för gemensam aktion mot arbetsgivarna.)

Det finns också mycket forskning som påvisar att invandringen har marginell eller ingen påverkan på sysselsättningsnivån.
(Källa: http://www.migrationsinfo.se/arbetsmarknad/paverkan-pa-sysselsattning/, de har en radda referenser för den intresserade.)
Naturligtvis är det ju också så att invandrare som kommer hit blir konsumenter och skattebetalare på samma sätt som alla vi andra och kan därför ha en positiv effekt på sysselsättning mm.

Tyvärr lär nog främlingsfientligheten finnas kvar så länge som de minst bemedlade i vårt samhälle får det sämre och sämre...och visst är det ju strålande för kapitalismen att blickarna vänds åt ett annat håll för att leta syndabockar än dit de verkligen borde riktas.

Glädjen i det hela är ändå att läsa en del påföljande inlägg i de bloggar jag av misstag råkat hamna på. Det visar att många människor reagerar med avsky mot dessa dumma oinsatta inlägg och att många med mig inte accepterar den attityden.
För övrigt är vi ju ändå över 96% som inte röstade på SD.



Kommentarer
Postat av: missmartini

Folk är obildade, inskränkta, hjärntvättade och helt enkelt rädda för nytt... Blandad kultur är det bästa som finns , om vi inte hade haft sådan mångkultur vi har idag tänk då hur mycket krig vi skulle ha?! Ingen vill ju kriga mot ett land som hjälper andra länder ...

Nej usch och fy SD kan är ännu en grupp med dolda agendor som förhoppningsvis snart visar sina rätta färger...

Så de som är lite slow minded äntligen fattar att de inte menar väl.

2011-12-13 @ 07:56:40
URL: http://thisismartini.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0