Det är någonting jag inte förstår

Både mitt förra boende och här där jag bor nu är relativt nya/nyrenoverade områden vilket ju såklart är väldigt trevligt. När man rustar upp och renoverar en hyresfastighet eller bygger en ny sådan så ingår det tydligen att man renoverar alternativt bygger en tvättstuga.
Här någonstans börjar jag ställa mig frågande till hela konceptet.

När jag var liten fanns det två eller tre maskiner i en tvättstuga. Lägg till det en centrifug, ett torkrum, en torktumlare och ibland ett torkskåp. Dessutom fanns såklart det obligatoriska mangelrummet.
När man nu kommer in i en tvättstuga (om man alls gör det eftersom det skall användas någon märklig polett
Både mitt förra boende och här där jag bor nu är relativt nya/nyrenoverade områden vilket ju såklart är väldigt trevligt. När man rustar upp och renoverar en hyresfastighet eller bygger en ny sådan så ingår det tydligen att man renoverar alternativt bygger en tvättstuga.
Här någonstans börjar jag ställa mig frågande till hela konceptet.

När jag var liten fanns det två eller tre maskiner i en tvättstuga. Lägg till det en centrifug för att tvinga ur det sista vattnet, ett torkrum med plats för i runda slängar tjugo lakan, en torktumlare vari man slängde strumpor och annat krafs och ibland ett torkskåp. Dessutom fanns såklart det obligatoriska mangelrummet.

Nu för tiden är första steget att lista ut hur man skall ta sig in i tvättstugan. En liten polett krävs tydligen för att nummer ett komma in i fastigheten och nummer två boka tid. Lyckas man sedan hinna ta sig in i rummet med sina blåa möbelvaruhuskassar släpandes efter sig under den korta stund man har på sig innan den automatiska låsningen slår till igen möts man av två vanliga maskiner och en industrimaskin.
Askalas! tänkte jag första gången. Oj, vad jag skulle kunna tvätta och vad fort det skulle gå.

Jojo, själva tvättandet går ju undan speciellt eftersom dagens maskiner är lite mer effektiva än de gula stenåldershistorierna som vid centrifugering såg läskigt nära ut att flyga i luften och sprängas.
Men hur fan tror de att mans kall kunna torka allt?! Det finns ju bara ETT torkskåp och en tumlare. Vem fasen får in tre maskiner tvätt i ETT torkskåp? Hur tänkte de där? Vad skall jag göra med lakanen hade de tänkt sig?
De kläder jag tvättade klockan sju var fortfarande inte torra vid tio när min tvättid var slut utan hänger nu snyggt utplacerade i hela min lilla lägenhet. Strumporna har fått en plats på tvärslåarna på bordsbenen, trosorna hänger i min takkrona och varenda garderobsdörr är draperad i diverse kläder, handdukar och lakan.

Som den konspirationsteoretiker jag är så är jag säker på att alla hyresvärdar nu är i maskopi med klädföretagen. Jag menar måste jag tumla varenda plagg så slits de ju skitfort och blir fula, tråkiga och oformliga och jag måste då åka till ett trevligt litet köpcenter och köpa nytt vackert och välformat.
Men tji får de! Jag skall minsann gå i mina torktumleförstörda kläder tills de faller av kroppen.


Kommentarer
Postat av: ~Sol~

Jag har haft samma fundering. Vad är meningen med flera maskiner om man ändå inte hinner torka kläderna innan tvättiden är slut? Idioter. Fram för återinförandet av torkrum som man får ha 45 minuter efter avslutad tvättid!

2012-02-14 @ 22:12:58
URL: http://vonnes.wordpress.com
Postat av: Marie

Amen to that sis!

2012-02-15 @ 13:12:30
URL: http://saffeochjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0