Stickande

Mitt allra första stickprojekt sedan mellanstadiets grytlappar har precis blivit klart. En klarröd tröja med varierande passform som påbörjades redan förra hösten. I princip har alla delar varit färdiga men det har saknats knappar och den har inte varit hopsydd men nu så är det alltså gjort.

Nu är det ju så att jag vill att allt jag gör skall bli perfekt och det är den här tröjan långt ifrån därför måste jag alltså åka och köpa nytt garn för att sticka en till tröja och denna gången skall jag först försöka mig på att rita någon form utav mönster.

Här kommer i alla fall några bilder på denna vackra kreation :)
Hundfika

Runt halv två idag for vi iväg, jag, mamma och Saffe, för att träffa dagmatte och hennes hundar. Vi skulle nämligen gå på hundfik! Med följde också en vännina till Nina och dennes två hundar.

Fickan var laddad med rester från julskinkan och vi var på vårt bästa humör men vilket projekt det är... Fyra grandisar varav två valpar och en lite halvstissig unghund och lägg till det en liten chinese crested också så har ni hela skaran.
Kinesen och Izze skötte sig exemplariskt emedan min hund var en aning uppspelt och hoppade på bakbenen en stund innan hon förstod att det inte skulle hälsas på kompisarna utan att vi faktiskt skulle gå.

Väl på fiket parkerade vi oss i ett hörn och hundarna skötte sig fint. Saffe gjorde inte ett endaste utfall på de hundar som kom in inte ens i de lägen då Bambam skällde. Inte heller hundarna vi mötte längs vägen hem vållade några bekymmer. Jag tror att det är farbror Izze som har bra inflytande :)

Nu tar vi igen oss en stund innan det är dags att träna lite på veckomål #2, alltså "suck".

Nytt år och nya tag!

Veckomålen jag hade satt upp gick ju sådär eftersom jag for till Götet i måndags och kom tillbaka natten till fredag. Nu visste jag ju att detta låg lite på lut och lade ju in en liten brasklapp där ;)

Nu är det ju så då ny vecka men målen från förra veckan består. Fem minuter om dagen skall vi träna jag, Otto och Saffe på inkallning med störning/stanna med störning och nästa söndag skall Saffe veta vad "suck" betyder. Eftersom jag är ledig nu under veckan så tänkte jag också passa på att fara in och titta på hundar inne i stan.På nyårsnatten tog jag faktiskt med mig Saphira ut vid tolvslaget eftersom vi bor rätt så långt ut på landet och jag inte räknade med några raketer direkt. Det visade sig att det var en hel del smällande runt om men vår hund är stencool vad gäller i alla fall den detaljen. Hon kikade lite på dem sedan satte hon sig på backen och tittade förundrat på dem men var inte rädd för fem öre... I och för sig har hon ju aldrig brytt sig nåt nämvärt om raketer men det är ju roligt att få det bekräftat i år igen att det är minsann inget att bry sig om :)

RSS 2.0