Ackis (Akademiska sjukhuset i Uppsala)

Återigen hade vi en lyckad flygbladsutdelning utanför Ackis i tisdags morse (ja, klockan 06.15 igen).
I veckans nummer av Proletären finns en intervju med en anställd på just Ackis vilket gjorde det än mer intressant att få stå utanför ingångarna.

Vi fick ut ett par tidningar
och en hel del flygblad men något som nästan var ännu roligare var att folk börjar känna igen oss. Två veckor i rad har vi stått där nu och det märks, folk stannar till och pratar lite trots stressen till jobbet och somliga tackar vänligen nej till tidning och flygblad eftersom de redan fått dem i fredags. Att de gör så känns faktiskt lite som en seger bara det eftersom det är oerhört viktigt att visa att vi syns och finns.
I lördags på vårt offentliga möte talade Robert Mathiasson om vikten av att avslöja orättvisor i tid som till exempel när KP tog upp frågan om privatisering långt tidigare än alla andra. Då hette det från borgerligt håll att privatisering skulle föra med sig så mycket gott och det skulle vara till gagn både för konsumenter och arbetare. Då var kommunisterna där och berättade sanningen bakom privatiseringen nämligen den att den gagnar bara dem som får vinsten. Idag ser vi att mna har rätt och idag kommer folk ihåg vem det var som påpekade det för dem.

Förhoppningsvis hamnade våra tidningar på ett lunchbord i ett lunchrum och så många fler kommer då att läsa dem än enbart köparna. Syns man så finns man!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0