Förgiftning eller ej, det är frågan?!

Saphira hämtade sig aldrig riktigt efter värmeslaget(?) utan var fortfarande en aning dämpad dagen efter även om hon busade som tusan utomhus så märkte man det på henne när vi var inne. Vi for således tillbaka till veterinärmottagningen och de körde en del blodprover. Det visade sig då att ALAT-värdet var förhöjt fem gånger och detta är ett tecken på att levern har fått ta stryk. Med tanke på en hel massa anledningar så började nu veterinärerna fundera på förgiftning och inte värmeslag då symptomen inte heller varit helt typiska. Besöket slutade med att Saffe blev inlagd på dropp och övervakning över helgen.

Vi hade redan tidigare bestämt att åka ut och grilla hemma hos Melvins människor. Melvin är Saphiras kullbrorsa och de brukar ha superkul tillsammans när det ses. Tyvärr fick hon ju stanna på sjukhus medan vi åkte dit för en trevlig kväll. Jag kan säga att jag är en aning avis på Melvin å Saphiras räkning, vad härligt de bor! Det är bara att öppna dörren och runt omkring finns skog och åkrar, hunden kan springa lös vind för våg mer eller mindre på ägorna och bara ha ett härligt hundliv. Hit måste vi bara åka tillbaka när Saffe tillfrisknat llite!

Jag och Maria, Melvins matte, kom att prata om chokladfärgade grandisar. Jag har surfat runt en del och kollat på dessa underbart vackra skapelse som tyvärr räknas som felfärgade och om man man vill en sådan så verkar det som att man kan bli tvungen att hämta hem en ifrån USA. Kanske kan vi få lite rabatt om vi beställer två?;) Dessutom så får vi ju i så fall två kullsyskon igen. Kan det bli bättre?

I går, söndag, fick vi lov att hämta hem vår lillfis igen. Värdena är på väg åt rätt håll om ännu inte helt bra och det blir ett återbesök på torsdag morgon så får vi se vad de säger om provsvaren. Nu går hon på något foder som visst skall vara skonsamt för levern så det kanske gör susen *håller tummar och tår*.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0