Kvällsdopp och bus med brorsan

Det har ju varit alldeles fantastiskt varmt under några veckors tid men eftersom Otto jobbar så har det inte blivit något direkt badande. Detta ville vi råda bot på och bestämde oss för att ta en paus i arbetet med vardagsrummet för att åka till Wiks slott för ett kvällsdopp.
Väl framme så inser vi att det är ganska blåsigt och faktiskt inte alls så varmt som det varit kvällarna före. Men vad gör väl det? Jag och Saphira ville bada i alla fall. Det blev lite frisbeekastande ut över sjön och Saffe simmade glatt ut efter för att hämta tillbaka den igen.
När det sedan var min tur att bada så gick jag bort till bryggan och hoppade i. Uppvuxen i Bohuslän som jag är så tycker jag faktiskt att insjöar är en aning läskiga, särskilt sent på kvällen då vattnet är alldeles svart så det tog mig en stund att ta mig men när jag väl gjorde det så var det riktigt skönt. Så skönt så att jag var tvungen att hoppa i en gång till innan vi for tillbaks hem.

Igår hade vi Melvin, Saffes brorsa, här medan Maria och Björn for till stan för att uträtta en del ärenden. Min första tanke när jag gick gick ut genom ytterdörren med båda två i handen var att det här går aldrig. Jag var fast övertygad om att de skulle lyckas dela mig på mitten genom att sätta fart åt var sitt håll, så mycket drog de i kopplen. Bara efter ett par minuter och några smärre åthutningar från mig så hade de skärpt till sig rejält. Visserligen märkte man fortfarande att de hade en rätt så hög energinivå men de gick i alla fall lydigt framför mig. Det var lite molnigt ute vilket gjorde att vi kunde gå ut på en ordentlig promenad där de fick möjlighet att busa av sig en del. Efter en timma började båda två dock flämta rätt så rejält så jag bestämde att det fick räcka för nu och det var väldigt lugna hundar jag hade bredvid mig i koppel på väg hem.
Jag är oerhört glad att vi ändå kunde vara ute såpass länge och att de fick möjlighet att rejsa runt en del annars vette fasen hur vår lägenhet hade sett ut. Två ystra tonårsgrandisar som leker kan nämligen riva ett helt hus utan problem:)
Väl inne kröp vi upp i sängen alla tre och låg och mös framför teven. Det finns ingenting som går upp emot det vill jag lova och till och med Otto frågade om vi kanske inte skulle ha en till ändå...

Nu är det dags att packa väskorna för tidigt i morgon bittida åker vi och campar. Det skall bli riktigt skönt att komma hemifrån om så bara för ett par dagar och vi planerar in många öl på klipporna i solnedgången!


Vårt alldeles egna lilla sjöodjur.




Vart tusan tog frisbeen vägen nu då?



Två syskon som är glada att ses igen.





De hade väldigt kul i det höga gräset i kohagen.


Någonstans i gräset finns det två grandisar...



Efter en timmas bus orkar man inte springa så mycket mer. Vilken tur då att det går att busa liggandes!

Kommentarer
Postat av: Maria

Och så tror dom att Nessie är död... sjöodjuret i skottland har helt enkelt flyttat till Sverige ;)

Härliga bilder och en härlig blogg, hit kommer jag igen.

2010-07-07 @ 10:51:31
URL: http://sluggster.blogs.se
Postat av: Marie & Saphira

Ja, man måste bara veta vart man skall leta efter monstrena:)

2010-07-08 @ 11:18:23
URL: http://www.123minsida.se/Saphira

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0