Privat ambulansvård?

Äntligen har man bestämt att Göteborgs ambulanssjukvård åter skall övergå till att drivas av SU (Sahlgrenska Universitetssjukhuset).


Sedan 2007 har Ulfab, senare uppköpt av Falck Ambulans, drivit Göteborgs ambulanser eftersom Ulfab lade sig flera miljoner under Räddningstjänsten vid upphandlingen.

Det krävs ju inget snille för att inse var dessa flera miljoner skall tas och vem som blir den som blir lidande i slutändan. Naturligtvis innebar det sämre tillgänglighet för patienterna (fyra färre ambulanser trots fler utryckningar) och försämrade arbetsförhållande för personalen. Det har kommit in många avvikelserapporter men ingen på politisk nivå har reagerat.

Det är jävligt tragiskt att det skall leda till att människor dör innan de lama politikerna gör någonting åt det. I fjol var det tre allvarliga incidenter som socialstyrelsen tittat på.

  • I fjol fick en patient hjärtstillestånd och avled eftersom ambulansens defibrillator inte fungerade.
  • En patient avled när det tog 14 minuter för ambulansen att komma fram till en mc-olycka.
  • Personalen på en dagverksamhet fick själva köra en person som drabbats av en allvarlig blödning till sjukhus eftersom det inte kom någon ambulans.

Det är ta mig fan skandal att det skall vara på det här viset men det är tydligen så att vi är "lite bortskämda här i Sverige" vilket jag fick höra igår när det diskuterades vård och omsorg.

Nej, låt oss för fan slåss för att vård av sjuka inte skall få vara profitstyrt! Det måste få kosta och naturligtvis skall ekoniomisk vinst och företagens egna intressen  inte få styra.
Face the fact att ett privat bolag alltid kommer att ha den ekonomiska vinningen som sitt högsta intresse!



Kommentarer
Postat av: Hanna

Oj ja! Jag är så taggad! Det ska bli så roligt! Hoppas det löser sig med smycken.

2011-11-11 @ 21:37:42
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0